Stop Shop (OSS) este un sistem electronic care simplifică până la 95% din obligațiile privind TVA pentru vânzătorii de bunuri și servicii către consumatorii din întreaga Uniune Europeană (UE).                                                                                           

Spunem asta pentru ca One Stop Shop permite companiilor înregistrarea în scopuri de TVA prin mijloace electronice într-un singur stat membru pentru toate vânzările la distanță de bunuri intra-Uniunii Europene și pentru furnizarea de servicii de companii către consumatori și, astfel, evitarea înregistrării in scopuri de TVA în mai multe state membre.                                                                           

Declararea și plata TVA datorată pentru toate aceste livrări de bunuri și servicii într-o singură declarație trimestrială de TVA în format electronic, precum și colaborarea cu administrația fiscală a propriului stat membru și în propria limbă.                            Înregistrarea pentru folosirea One Stop Shop e disponibilă in Romania, pe site-ul ANAF, începand din aprilie.                                      

Este obligatorie folosirea One Stop Shop?

Este opțional, însă cei care nu vor opta pentru acest sistem vor fi dezavantajați deoarece vor depune deconturi și vor face plăți în fiecare stat.                                                                                                                

Important e și că, odată ce contribuabilul s-a înscris să utilizeze One Stop Shop, va trebui să folosească sistemul pentru toate tranzacțiile ce intră sub incidența sa.

Pentru orice întrebări din sfera financiar-contabilă, ne poți scrie la office@advisercontexpert.ro și îți răspundem cu drag.