Servicii de consultanță GDPR

CONSULTANȚĂ PENTRU ASIGURAREA CONFORMITĂȚII CU REGULAMENTUL NR. 679/2016 PRIVIND PROTECȚIA PERSOANELOR FIZICE ÎN CEEA CE PRIVEȘTE PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL ȘI LIBERA CIRCULAȚIE A ACESTORA

Asigură-te că firma ta este în conformitate cu legislația GDPR. Regulamentul (UE) nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal (denumit în continuare “GDPR” sau “Regulament GDPR”) a devenit lege în România începând cu 25 mai 2018. Regulamentul consolidează drepturile garantate persoanelor vizate și introduce noi drepturi; dreptul de a fi uitat, dreptul la portabilitatea datelor și dreptul la restricționarea prelucrării. De asemenea, sunt introduse sancțiuni severe, de până la 10-20 de milioane de Euro sau între 2% și 4% din cifra de afaceri, pentru operatorii din sectorul privat. 

În plin proces de tranziție către era digitală, protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal devine astfel un subiect serios pe agenda fiecărei companii. 

Serviciile noastre

✓ Analiză bazată pe interviuri cu personalul şi angajaţii responsabili si evaluarea situaţiei de fapt în vederea implementării procedurilor privind securitatea, confidențialitatea și protecția prelucrării datelor cu caracter personal, din punct de vedere juridic, al securității fizice și a securității IT.

✓ Analiză a activității Beneficiarului prin raportare la natura, scopul, durata, transmiterea etc. datelor cu caracter personal prelucrate.

✓ Scrierea, modificarea și implementarea procedurilor de lucru raportat noilor cerințe în materia protecției datelor cu caracter personal (juridic, securitate fizică și organizațională, securitate IT).

  • ✓ Elaborarea documentelor impuse de Autoritatea Națională de Supraveghere a Protecției Datelor cu Caracter Personal.
  •  
  • ✓ Revizuirea contractelor şi a documentelor interne ale societății în vederea conformității cu prevederile GDPR.
  •  
  • ✓ Pregătirea personalului societății în vederea respectării procedurilor de lucru astfel elaborate.
  •  
  • ✓ Consultanță și asistență în calitate de ”responsabil cu protecția datelor cu caracter personal” (DPO), în conformitate cu prevederile Regulamentului 679/2016 (RGPD) și a legislației europene și interne în acest domeniu, precum și servicii privind rolul de punct de contact cu autoritatea de supraveghere competentă (ANSPDCP).

Expertiză GDPR Acreditată

Toate instituțiile publice și companiile trebuie să-și implementeze proceduri privind protecția datelor cu caracter personal. În categoria companiilor/instituțiilor care au obligația de a-și desemna și un responsabil cu protecția datelor pot fi incluse:

Institutii
Publice

Instituțiile publice

Spitale și clinici private Farmacii

Website-uri

Website-uri

Website-uri de prezentare & Magazine Online.

Banci &
Altele

Banci & Altele

Bănci

Furnizori de telefonie mobilă

Hoteluri & Pensiuni