În contextul pandemiei, prelungite, tot mai multe companii sunt nevoite să facă restructurări, reducerea de personal fiind o cumpănă grea pentru orice antreprenor, cu vise și planuri de dezvoltare.

E important însă să avem toate informațiile actualizate, cu privire la ce înseamnă șomajul și cum pot lucra companiile cu șomeri.

În primul rând, trebuie stabilit de la început că există o mare diferență între șomaj tehnic și șomaj. Pe înțelesul tuturor, șomajul tehnic este perioada în care salariații sunt trimiși acasă temporar, deoarece compania nu mai are activitate. Șomajul tehnic poate fi acordat doar pe perioada instituirii stării de urgență sau de alertă.

Diferența dintre șomaj și șomaj tehnic?

Șomajul este perioada în care o persoană nu are de muncă sau nu își găsește de muncă și se află în căutarea unui job, pe când șomajul tehnic este generat de o situație economică dificilă, cum ar fi lipsa comenzilor, lipsa de desfacere a produselor, etc.

În prezent, pe teritoriul României, nu se mai acordă șomaj tehnic, companiile pot beneficia de ajutorul de la stat de 41,5 % sau pot apela la metoda Kurzarbeit.

Ce facilități sunt pentru companiile care angajează șomeri?

În general, societățile comerciale primesc astfel de facilități numai dacă vârsta celor pe care îi încadrează în muncă este de peste 45 de ani. Dacă o firma face o angajare din șomaj pe perioadă nedeterminată, iar persoana angajată este un șomer de lungă durată sau este șomer în vârstă de peste 45 de ani, atunci va primi suma de 900 de lei timp de un an de zile. Angajatorul este obligat să îl mențină pe angajat cel puțin 18 luni pe post, în caz contrar nu va mai beneficia de facilitățile respective și va fi nevoit să restituie și banii primiți de la stat.

În contextul pandemiei, companiile private primesc subvenții de până la 2.500 de lei pe lună pentru fiecare șomer pe care îl angajează din anumite categorii de vârstă,

Subvențiile lunare acordate de stat timp de 1 an acoperă jumătate din salariul persoanei nou-angajate, dar nu mai mult de 2.500 de lei.

Potrivit OUG 92/2020, banii se dau pentru 2 categorii de vârstă:

  • șomeri care au împlinit vârsta de 50 de ani. Angajatorii care în perioada 1 iunie 2020-31 decembrie 2020 încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, persoane în vârstă de peste 50 de ani ale căror raporturi de muncă au încetat din motive neimputabile lor, în perioada stării de urgență decretate prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, prelungită prin Decretul nr. 240/2020, sau a stării de alertă instituite prin Hotărârea Guvernului nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, înregistrați ca șomeri în evidența agențiilor pentru ocuparea forței de muncă județene, respectiv a municipiului București, primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din această categorie, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei.
  • șomeri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani.  Angajatorii care încadrează în muncă, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020, pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă, persoane cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani înregistrați ca șomeri în evidența agențiilor pentru ocuparea forței de muncă județene, respectiv a municipiului București primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din această categorie, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 lei.

Pentru acordarea sprijinului financiar, persoanele care fac parte din cele două categorii menționate trebuie să fie înregistrate ca șomeri în evidența agențiilor pentru ocuparea forței de muncă județene, respectiv a municipiului București, iar angajatorii au obligația menținerii raporturilor de muncă pentru o perioadă de minimum 12 luni în plus față de perioada de 1 an cât se oferă ajutorul.

Sprijinul oferit de ANOFM se aplică, în aceleași condiții, și în cazul încadrării în muncă a cetățenilor români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatorii străini aflate în derulare pe teritoriul altor state, din motive neimputabile lor, prin concediere.

Pentru acordarea acestor sume, firmele încheie o convenție cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă județeană, respectiv a municipiului București, în raza căreia acestea îşi au sediul social, nu mai târziu de data de 31 decembrie 2020.

Toate documentele necesare accesării acestei măsuri se pot descărca și transmite ulterior agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă de pe platforma aici.gov.ro.